Новости

Николай Генов подобри националния рекорд за едночасово каране на писта

Колоездачът Николай Генов подобри националния рекорд за едночасово каране на писта. 25-годишният състезател на КК „Цар Симеон 1898“ успя да измине 192 обиколки за 60 минути с обща дистанция 48 километра 183 метра в зала „Колодрума“ в Пловдив.

„Най-трудното в подобно предизвикателство е психическата нагласа, защото в рамките на този един час ти се изправяш сам срещу себе си. Дори и да има хора, които да те подкрепят от трибуните, ментално трябва да си подготвен, за да може да издържиш на това натоварване. Последните метри ми бяха доста трудни, но успях да се концентрирам и да подобря рекорда. Радвам се, че успях да го направя точно тук в родния ми град Пловдив. Приех това предизвикателство, за да популяризирам колоезденето“, заяви Генов след финала.

Досегашният рекорд за едночасова езда беше дело на друг национален състезател – Мартин Папанов от КК „Несебър“. На 1 октомври миналата година отново в „Колодрума“ Папанов навъртя 190 обиколки на пистата, като измина обща дистанция от 47 километра 250 метра за 60 минути, но сега Генов подобри неговото постижение с почти километър.